23 Ιουλίου 2017

σαν ''παρτιτούρα'' λες.. - της Σοφίας Θεοδοσιάδη



''Γράφτηκαν'' στης καρδιάς σου το πεντάγραμμο..μιας παρτιτούρας λες..λόγια ταξιδεμένα  από μακριά..στου χρόνου σου τις διαδρομές ..όμοια με παρτιτούρες που παρέσυραν τα κύματα της θάλασσας.. για να τις ταξιδεύουνε σε αυτιά ερωτευμένων..σαν ακριβό βινύλλιο που δεν εματαγράφη..

 Σε απαλοχαϊδέψανε οι νότες που γεννήθηκαν στα λόγια τους.. σαν αεράκι δροσερό σε ηλιοκαμμένου πρόσωπο..δροσοσταλιά θαρρείς άγουρου πρωινού μιας Άνοιξης..Αναρωτιέμαι αν οι νότες ήταν εμπνευσμένες από εσέ..κόρη τρανή..να το θαρρείς πως μούσα εγένηκες ποτέ σου εσύ.. και δεν σου εδιδάξανε και την αφετηρία  τους..και τον βαθύ προορισμό τους..Ποιός ξέρει άραγε κι οι μουσικές αυτές οι ''ακριβές'' αν είχανε τον ίδιο αποστολέα τους  συνάμα και αποδέχτη.. ανάγκης γαρ της ίδιας της ψυχής τους?

Μες στην ξεχωριστή σου παρτιτούρα της καρδιάς.. ιχνηλάτης ακριβός..ο ίδιος σου εαυτός..και μπαινοβγαίνεις ..και αντλείς.. και γεύεσαι των λόγων της τα χρώματα..μα πάντα μία νότα αίωρη  πλανώμενη στου χρόνου τη ρωγμή..οχτάβα ψάχνοντας χρυσή..στης ουτοπίας σου των ήχων την απόσταση ξανά..να σου θυμίζει έρχεται..στοιχίζοντας τα λόγια τα κλεισμένα μες σ' αυτήν..μιας μελωδίας νιας..ολόδροσης.. που προσδοκά να γεννηθεί......

  σαν ''παρτιτούρα'' λες - Σοφία Θεοδοσιάδη
..............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου