19 Φεβρουαρίου 2017

σακατεμένος μοιάζει ο καιρός..- Της Σοφίας Θεοδοσιάδη.

Αφρισμένο ποτάμι η ζωή..και η κωπηλασία απαραίτητη...αν δε θελήσεις τα αφρισμένα κύματα στον βυθό του να σε πάνε... Eύλογος ο θυμός ο περισσός τριγύρω μας..σακατεμένος μοιάζει ο καιρός..και διαβρώνει συνειδήσεις τούτος ο θυμός ο αφρισμένος.. .Δεν γίνεται..θα ρθει ο καιρός να πέσουνε από το βάθρο τους τα γρανιτένια τους αισθήματα..αυτού του κόσμου του παράλογου των εξουσιαζόντων.Mα εκεί στις άκριες ''αφρισμένων''ποταμών  ..ανάμεσα στις πέτρες και στις καλαμιές..τολμάνε και φυτρώνουνε ''άγριες''μαργαρίτες..

Μοιάζουν μικρούλες ..ταπεινές..μα η δύναμή τους ζηλευτή.. προάγγελλοι της Άνοιξης..που το άνυδρο χωράφι θα στολίσουν.. Μοιάζουν μικροί και ασήμαντοι οι άνθρωποι στη Γη..που προκαλούνε τις δονήσεις ..και δεν μπορεί..υπάρχουν αποδέκτες σίγουρα.. που απορροφούν ωσάν κεραίες τα σήματα.. δεν είναι όλοι βιαστικοί ..περαστικοί ..αδιάφοροι επιβάτες λεωφορείου .. λεωφορείου που από καιρό σπασμένα έχει τα φρένα..

Η μέρα σήμερα απ' το πρωί ξημέρωσε μουντή ..ο ήλιος έπαιζε κρυφτούλι με τα σύννεφα..κι εμείς επίμονοι .. πιστοί  και πεισματάρηδες ..πιστοί στης εξοχής τις ομορφιές..κοιτάξαμε με μια ματιά αλλιώτικη τριγύρω μας τη χλόη..Η φύση ''ξύπνησε'' και ετοιμάζεται να ανθίσει..Σκάσανε μύτη οι μαργαρίτες οι μικρές δειλά - δειλά..κι ανάμεσά τους κάτι μωβ μικρούλες ανεμώνες..Σαν ήλιοι φωτεινοί να μοιάζουνε τα πρόσωπά τους τα ασπροκίτρινα.. σαν να μας χαμογελούν..σαν ''ήρωες'' που αψηφούν το κρύο.. τους βοριάδες..

Όχι δεν είναι Μάης και Πρωτομαγιά..ούτε και μπήκε η Άνοιξη ακόμα..Μα η χαλάρωση απ' το κρασάκι μας εκείνο το γλυκό της Κυριακής..λες κι είν' μεθύσι η φύση μπρος στα μάτια μας και βάλσαμο για την ανταριασμένη μας ψυχή..απ' την καθημερινή τη βιοπάλη..Δεν κρύβονται τα όνειρα που ζωγραφίζαμε στο κάδρο μας σαν είμαστε παιδιά..Όχι δεν είναι ικανή καμμία δύναμη να γίνει τροχοπέδη στης ζωής.. σ' εκείνο εκεί το πρώτο το μπουμπούκιασμα ..που μοιάζει με της φύσης μας τη ''γέννα''..

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη
.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου