24 Νοεμβρίου 2016



Υπάρχουν άνθρωποι..γυναίκες προπαντός μα και άντρες πάνω εις τη γη ..που καθημερινά κακοποιούνται..Σήμερα όλοι θα μιλούν για κακοποίηση των γυναικών..για βία ..για τραυματισμούς σώματος και ψυχής..Γράφτηκαν άρθρα άπειρα..σελίδες και γνώμες ειδικών..για τις αιτίες και τις αφορμές που τη βία προκαλούν..όμως κι εμείς οι απλοί και καθημερινοί οι άνθρωποι..σαν έρχεται η μέρα αυτή..ανακαλούμε εις τη μνήμη μας..από το περιβάλλον μας ..περιστατικά που με μια επιφανειακή ίσως προσέγγιση επλησιάσαμε..τότε που έπεσαν εις την αντίληψή μας..





Συνήθως στεκόμαστε στο αποτέλεσμα και όχι στην αιτία..Μα αν δεν ψάξουμε..αν δεν διερευνήσουμε την αιτία του κακού..λύση ποτέ δε θα βρεθεί..Είναι μεγάλο θέμα η κακοποίηση γενικά και ειδικά..και χρήζει μιας μακρόσυρτης συζήτησης..από ειδικούς ..παθόντες..και έρευνας κοινωνιολογικής..Γιατί τυχαίο δεν είναι τίποτα σε τούτη τη ζωή..Αν αφαιρέσεις τις ψυχοπαθητικές τις περιπτώσεις και συμπεριφορές..που υπάρχουν μες στη φύση και αυτές..οι άλλες οι χιλιάδες οι καθημερινές ..οι βίαιες οι συμπεριφορές..έχουνε ρίζα και κλαδιά γνωστά..απορρέουν από λάθος διαπαιδαγώγηση..γιατί από ''παρθενογένεση'' δεν προέκυψε κανείς μας..





Κάποια μητέρα μας γαλούχησε κι όλους εμάς..κάποια μητέρα ίσως καταπιεζόμενη..ίσως και από άγνοια ..δέχτηκε κατεστημένα και καταστάσεις αδιαμαρτύρητα..και πέρασε λάθος μηνύματα και στα παιδιά που διαμόρφωσε..είτε ήταν γένους θηλυκού ..μα προπαντός αρσενικού..Ξεκινάει από πολύ μακριά και από βαθιά στο χρόνο ετούτη εδώ η ιστορία της επικράτησης..της δύναμης ισχύος..από τότε ακόμα που αποκαλούσανε τα αγόρια τους ''παιδιά'' και τα κορίτσια τίποτα..ήταν απλά κορίτσια ... Περάσανε τα χρόνια και τάχα αλλάξαμε..γίναμε πια πολιτισμένοι.. .όλοι εμείς στα κράτη τα ανεπτυγμένα ..μα παρ' όλα αυτά.. χρίζουμε ακόμα αρχηγό τον άντρα του σπιτιού μας..Κι αυτά.. για τον πολιτισμένο κόσμο..εξελίχθηκαν λιγάκι και γίνανε βήματα σωστά..





Μα αν δούμε το ζήτημα σφαιρικά και ανοίξουμε το βλέμμα μας ..το πάμε παραπέρα..κάπου εκεί στις υποανάπτυκτες τις χώρες με ''Θρησκευτικό σκοταδισμό'' τις χώρες τις γεμάτες προκαταλήψερις..μάγισσες και φαντάσματα..που χρήζουν τις γυναίκες σαν αιτία των δεινών της κοινωνίας..τότε θα   καταλάβουμε τα τραγελαφικά ..που καλούνται με βία να υποστούν γυναίκες από μικρά ακόμα κοριτσάκια..γυναίκες που δεν έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν και τον κόσμο με επιλογή τους να γευτούν και να χαρούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου