15 Νοεμβρίου 2016

Πάψε να ''βαυκαλίζεσαι'' κόρη μικρή - της Σοφίας Θεοδοσιάδη.

''Πολιτικά αηδόνια''που βράχνιασαν και κελαηδούν βραχνά..κι άλλα που χάσανε την ψεύτικη λαλιά τους..Κι εσύ στη μέση πάντα ..εσύ μικρέ λαέ..που κρέμεσαι από χείλη ψεύτικα...που πάντοτε σου τάζουνε..και πάντα μένουνε ''υγρά'' και μουσκεμένα τα ταξίματα..μέσα εις τα συρτάρια σου..απ' της ομίχλης που τα σκέπασαν οι δροσοσταλιές..τα λόγια τα μεγάλα...Έβαλες τα καλά σου πάλι σήμερα και βγήκες σαν την ''κόρη'' τη νοικοκυρά και τη φρεσκοπλυμένη..να υποδεχτείς γι άλλη μια φορά την ''αίγλη'' σου.. που χρόνια τώρα σου την πήραν..καθώς σου φορέσανε με μιας..με μια μόνο κίνηση τραπεζική..εκείνο το λερό σου το φουστάνι..Μικρή ήσουν και είσαι Πατρίδα μου γλυκειά..και πάντα μου το ήξερα και δεν σε ανέβαζα να ζεις επάνω σε παλάτια..που ουρανοξύστες μοιάζανε μιας άλλης πολιτείας..Μα προσπαθούσα να σε δώ σε μια αυλή γύρω απ' το σπίτι σου να είναι ''ασπρισμένη''.. 

Δεν το εκαταδέχοσουν εσύ..σε συνεπήρε ξαφνικά μια ''μεγαλομανία'' και έτρεχες..βιαζόσουν να πάρεις το''ασανσέρ''. Να σε ανεβάσει στα ψηλά..να 'ρθεις κι εσύ στο ίσο μπόι με τους άλλους..Μα δεν σου το διδάξανε τόσα παθήματα που πέρασες.. πως το ασανσέρ σαν είσαι άμαθος ''ίλιγγο'' πάντα φέρνει?..Δε σου αρκούσαν τα σκαλιά...είχες μεγάλη ιδέα..Κι έμεινες στα αζήτητα σαν ''μεγαλοκοπέλα''..που όλοι στα δόντια την κοιτούν. ..τάχα να τις τα φτιάξουν..Μα τους είναι ευκολότερο να τις τα ξεριζώσουν..

Πάψε λοιπόν να ''βαυκαλίζεσαι'' κόρη μικρή..και μεγαλοκοπέλα..  θα σου ζητήσουνε πολλά ''προικιά'' για να σε''ξεπουλήσουν''.. να σε ''λιγουρευτούν'' και να σε πάρουν οι ''γαμπροί'' σου..Έχε τα μάτια σου ανοιχτά..αν θέλεις να γλιτώσεις..κοίτα καλά .. προσεχτικά..τα δώρα που σου φέρνουν..και θυμήσου για άλλη μια φορά : <<Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας >>.

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................

Η τράτα μας η κουρελού.....
<< Κι αν σε ρωτήσει η μάνα μου τι έκανα στην τράτα..να πεις πως την ''εψείριζα'' τη βρώμια μου τη βράκα.....>>
Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου αγαπητοί.... 
η φίλη σας Σοφία..


Η ΤΡΑΤΑ, ΣΙΚΑΓΟ 1932, ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΣΑΣ 

.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου