27 Νοεμβρίου 2016

Γέφυρες που δε διαβήκαμε...της Σοφίας Θεοδοσιάδη...

Γέφυρες που δε διαβήκαμε..στέγες που έμπασαν και μας πλημμύρισαν..στιγμές που φύγανε..και που ταξίδια γίνανε χωρίς επιστροφή...Στιγμές που αναζητήσαμε τα μελαγχολικά σαν μας χαϊδέψανε απόβραδα ..μιας Κυριακής που οι κουρτίνες έκλεισαν..  γιατί βράδιασε..πήρε νωρίς να χειμωνιάζει απόψε..και το δωμάτιο γέμισε από το φως του λυχναριού...Οι μουσικές..φωνές λυπητερές ..απεγνωσμένες έρχονται από μακριά..κι ελπίδας άλλοτε γεμάτες.. 
Ζητάς απ' τις κιτρινισμένες πια φωτογραφίες σου και απ' τα ερμητικά συρτάρια τα αφημένα..ζητάς να φέρουν πίσω όνειρα.. προσωπικά δικά σου όνειρα..πολιτικές που δεν κατόρθωσαν στην άλλη όχθη εκεί της γέφυρας.. που χρόνια έχτιζες..δεν κατορθώσανε ιδεολογίες να ανταμείψουν..

Έβρεχε όλη μέρα τόσο δυνατά..η γυάλινη η στέγη ενόμιζες πως θα τρυπήσει..μούσκεμα θα τα κάνει πάλι και τα λιγοστά ..τα ελπιδοφόρα ..τα εσωτερικά σου της ψυχής μηνύματα..της ύπαρξής σου τα μηνύματα..λες και δεν είχανε βραχεί από καιρό.. εδώ και χρόνια πριν? Φωνές ..βοή .. οχλαγωγία μέσα στο καφέ..γάμοι..βαφτίσεις..θάνατοι ..ο ''αχταρμάς'' ετούτος φτάνει στα αυτιά σου σωρηδόν...Να ξεδιαλέξεις..να κρατήσεις τα πιο χρήσιμα..να αποφύγεις συμπεράσματα απόλυτα να βγάλεις..



Τα χρόνια θα περάσουνε..και από απόσταση..θα χύσουν άπλετο το φως..κι όλα θα φωτιστούν.. όσα αφήνει η ζωή να φωτιστούν..γιατί είναι παράξενη η ζωή..και κατά πως τα θέλει έρχονται στιγμές .. που εκείνη τα ερμηνεύει..ένα ''πέπλο'' αλήθειας γκρίζο..σκοτεινό.. ένα πέπλο επιβεβαίωσης τυλίγει τους ανθρώπους..Γνώστες και παντογνώστες γέμισε της Κυριακής μας το καφέ..που έμεινε άδειο από ιδέες και από γνώση..Πάμε για νέα εβδομάδα πάλι απ' το πρωί..και οι ειδήσεις θα 'ρχονται ..θα πέφτουνε βροχή..και  ανεξέλεγκτες..ρηχές πολλές φορές..συχνά επιφανειακές..καθώς και οι αναλύσεις... 

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου