30 Νοεμβρίου 2016

Στο καλαντάρι ο Δεκέμβρης..πάντα μια ''γέννα'' εγκυμονεί..της Σοφίας Θεοδοσιάδη...



Παράξενοι που είναι οι άνθρωποι !!!..το ξέρουνε..πως όλοι οι μήνες έρχονται και φεύγουν πάντα με γοργό ρυθμό..κυλώντας.. κουβαλώντας γεγονότα και συμβάντα μες στο χρόνο..Δεκέμβρης πάλι ήρθε και ξανά..ο τελευταίος μήνας είναι και πάλι του χρόνου. Και να 'μαστε όλοι στον καθρέφτη μας μπροστά..παίρνουμε ύφος εξεταστικό..ύφος γεμάτο σκέψη απολογισμού...για τους  υπόλοιπους που επεράσανε κι αυτού του χρόνου μήνες..Κι εγώ μπρος στο τετράδιό μου το μικρό...με το μολύβι μου να καταγράφω τα συμβάντα που με ''συναντήσανε'' ετούτη τη χρονιά..που πέρασε και λίγες μέρες μένουνε..να μας αποχαιρετήσει..Άλλοτε δύσκολα  και άλλοτε χαρούμενα..είχε ο  ''μπαχτσές'' απ' όλα ..

Ζούμε σε έναν κόσμο που κατρακυλά..που ρέουν τα γεγονότα σαν βότσαλα μέσα σε ένα ορμητικό ποτάμι.. Μα ο μήνας ετούτος ο Δεκέμβρης είναι ''γιορτινός'' κρύβει μια αλλιώτικη..μια ελπιδοφόρα ''γέννα''..Θα 'ναι η γέννα του Χριστού..Χριστούγεννα για πλούσιους και φτωχούς..άλλοι θα 'χουν να τα γιορτάσουνε ίσως σε μέρη ξωτικά και λαμπερά..κι άλλοι απλώνοντας τα χέρια στη φουφού να ζεσταθούν.


Μα θα γιορτάσουνε θαρρώ ..και το εύχομαι από καρδιάς..με αξιοπρέπεια περισσή..όπως ταιριάζει στην ανθρώπινη υπόσταση.. και θα γιορτάσουνε..με πάντα πρόθυμη και υπομένουσα και προσφέρουσα.. την ''αλληλεγγύη'' που  εκεί θα καρτερά..να απλώσει δίχτυ προστατευτικό..να απαλύνει τα δύσκολα ''περάσματα'' μέσα από τις συμπληγάδες που ορθώθηκαν ..τα τελευταία χρόνια μες στη χώρα μου..και κινδυνεύουμε να συνθλιβούμε όλοι ομαδικά..Ναι..θα γιορτάσουν όλοι τους..όπως ταιριάζει σε όλους μας ..που στόχους βάζουμε και πάλι απ' την αρχή..καθώς βαδίζουμε στο δρόμο μας το δύσκολο.. που έναν μονάχα έχει προορισμό..εκείνον της Ιθάκης..

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.

..............................................................................................................


ΤΑ ΗΣΥΧΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΡΛΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

........................................................................................................... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου