14 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογος ..σου λέει ''γονέων'' ? - της Σοφίας Θεοδοσιάδη.

 Ντροπή ..οργή και θλίψη αισθάνομαι και δεν είναι αυτή η πρώτη μου φορά που τα σχολεία ανοίγουν.Πότε άραγε ετούτος ο λαός ο Ελληνικός που ολημερίς και ολονυχτίς για τους προγόνους του καυχιέται..πότε θα γίνει άνθρωπος αληθινός..Γιατί πρέπει κάθε τέτοια όμορφη μέρα χαράς και μάθησης,κάποιοι στενόμυαλοι..και ρατσιστές..πάντοτε να την αμαυρώνουν ?
Ντροπή που υπάρχει ένας σύλλογος και θέλει να αποκαλείται και << Σύλλογος γονέων>> που βάζει όρους εξ αρχής ..σε ένα δημόσιο σχολειό..ένα αγαθό ανεκτίμητο όπως είναι η Παιδεία..να γίνεται ρατσιστικό εργαλείο εις τα χέρια τους και τα παιδιά..σε παιδιά και μειάσματα να ξεχωρίζει..Ένα μονάχα θα τους φέρω μπρος στα μάτια τους μπροστά κι αν έχουν δύναμη και θάρρος μα και σθένος,το βλέμμα ας σηκώσουνε και να το κοιτάξουν :

 Είναι από τα γραφόμενα του Γιώργου Σεφέρη..για το φευγιό των Ελλήνων από τη Σμύρνη..Και η ιστορία επαναλαμβάνεται... συνεχώς και συνεχώς...Και ο λύκος που ελλοχεύει μέσα μας και του φοράμε ψεύτικο γυαλιστερό χιτώνα..βγάζει ξανά τα δοντια του ..τα δόντια αυτά του ρατσισμού...μας απειλεί και φοβερίζει..

Ωραιόκαστρο !!! Τι όμορφο όνομα..τι ωραίο ''κάστρο''...και εγώ θα ήθελα να αναφωνήσω και τι ωραίοι άνθρωποι..Μα έρχεται χτες μια είδηση..και τα γκρεμίζει όλα αυτά..Ποιός σας είπε φίλοι μου  εσάς ..που σηκώσατε μπαϊράκι πως οι άνθρωποι αυτοί..οι  σας επέλεξαν δίπλα σας και μαζί σας να πηγαίνουν στο σχολείο. Τους ανάγκασαν..ευρέθηκαν εδώ..κυνηγημένοι..ξεριζωμένοι απ' τις εστίες τους..Ποιοί είστε όλοι εσείς ..οι εκλεκτοί του Θεού που τα παιδιά σας ξεχωρίζετε και τα άλλα παιδιά τα θάβετε..ζωντανά στο σκότος της αμάθειας ?Ντρέπομαι όταν διαβάζω τέτοια είδηση...Σηκώσατε μπαϊράκι και σήμερα θα τρέχετε ωσάν καλοί χριστιανοί για να σταυροκοπιέστε..Ζητάτε γκέτο σχολικό να φτιάξετε..μη τύχει και σας ακουμπήσουν..Πάρτε λοιπόν λίγο βασιλικό..που λένε πως εφύτρωσε πάνω απ' το σταυρό που εμαρτύρησε για τις ιδέες του ο Χριστός..μυρίστε τον αληθινά και από την ευωδία του γύρω σε αυτά τα παιδιά σκορπίστε..Τα παιδιά ξέρουν να αγαπούν..να συγχρωτίζονται..και δηλητήριο μην τους σκορπάτε..

Μείναμε πίσω εμείς οι Έλληνες σ' αυτό το ζήτημα του ρατσισμού..κι είχαμε τόσο ζηλευτές καταβολές...Εχτές λοιπόν εδιάβαζα εκτός από το ντροπιαστικό άρθρο για το Ωραιόκαστρο..κι ένα άλλο άρθρο..Κάποια δασκάλα που διδάσκει σε Γερμανικό σχολειό..είπε πως το καλωσόρισμα στα παιδιά έγινε σε 17 γλώσσες..Της ''ορμησαν''εδώ τα ''σαϊνια'' τα δικά μας λεκτικά..και την ψυχραιμία τους τη χάσαν..Μάθανε μια καραμέλλα να πιπιλούν..πως είμαστε ο περιούσιος λαός..κι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι σκάρτοι.
Έλεος πατριωτάκια μου ..έλεος !!!
Σκύψτε επάνω στις αληθινές και τις ανθρώπινες αξίες..και μην κρύβετε το λύκο σας πίσω απ' το γυαλιστερό σας φόρεμα !!!
Ο δάσκαλος που στην τάξη του πρωί- πρωί θα μπει..μονάχα παιδικά χαμόγελα και κεφαλάκια όμορφα θα αντικρύσει..Δεν έχουν για το δάσκαλο διαπιστευτήρια τα παιδιά..γιατί απλούστατα:
Είναι όλα τους παιδιά !!! 

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη - εκπαιδευτικός.
.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου