30 Αυγούστου 2016

«Σιρανό ντε Μπερζεράκ»..στο κηποθέατρο Παπάγου..

Αυτόν το Σιρανό ντε Μπερζεράκ με τις τόσες αρετές και το μεγαλείο ψυχής είχαμε την τύχη να δούμε χτες βράδυ, σε μια  παράσταση υψηλών προδιαγραφών, με την υπογραφή  του Γιάννη Κακλέα.Ήταν μια ''γεμάτη βραδιά..με λίγα χρήματα στο εισιτήριο - επένδυση..μα τεράστιο το κέρδος...ψυχής φόρτιση !!!
Εκεί στην όμορφη γωνιά αυτής της χαώδους μεν..αλλά υπέροχης πόλης, που παρά την κρίση..προσπαθεί και επιμένει πολιτισμικά..στο Κηποθέατρο Παπάγου..

 Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενσαρκώνοντας τον ομώνυμο ήρωα, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, σε ένα απαιτητικό έργο, που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα. Αεικίνητος και γεμάτος πάθος, "οργώνει" τη σκηνή, καθηλώνοντας τους θεατές και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το χαρακτήρα που υποδύεται.

 Η Δήμητρα Ματσούκα, ως εκπάγλου καλλονής, Ρωξάνη, εκπέμπει το ήθος, τη σεμνότητα και την "αποστασιοποιημένη" ομορφιά που ταιριάζει σε αριστοκράτισσα εκείνης της εποχής. Ερωτεύεται  στην αρχή με τα μάτια, το νεαρό, γοητευτικό Κριστιάν (Γιώργο Παπαγεωργίου), αλλά η άμετρη αγάπη της, που την οδηγεί δίχως δεύτερη σκέψη κοντά του, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή της, είναι απόρροια του λαμπρού πνεύματος που ερωτεύεται μέσα από τα ποιήματα και τον λόγο του.







Τελικά, ο θεατής φεύγει από το Σιρανό ντε Μπερζεράκ με ανάμεικτα συναισθήματα. Με εκείνη τη γλυκόπικρη γεύση του ανεκπλήρωτου και το θαυμασμό για την αυτοθυσία. Το ίδιο το έργο δεν δίνει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση. Καλούμαστε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα της αγάπης, να αποφασίσουμε μόνοι αν αξίζει να διακινδυνεύσουμε για τον έρωτα ή αν είναι προτιμότερο να μείνουμε σιωπηλοί παρατηρητές, δέσμιοι των αναστολών μας. 



Μια όντως ''μαγική''βραδιά..εκεί στο κηποθέατρο του Παπάγου..''Γέμισα''την ψυχή μου εικόνες και συναισθήματα...
Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα..Παίζει και απόψε στο κηποθέατρο στις εννιά..21.οο / 8/ ημέρα Τρίτη..
Και θα παίξει σε πάρα πολλά θέατρα της Αθήνας καλοκαιρινά..μέχρι της 15 Σεπτεμβρίου που θα παιχτεί στο Ηρώδειο..
Εξαιρετική παράσταση.. δεν έχω λόγια..!!!
Σε γεμίζει σκέψεις και φέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένες αξίες !!

η φίλη σας Σοφία Θεοδοσιάδη .
.............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου